Брз и многу едноставен рецепт за приготвување на лижавчиња од мед, кои убаво спакувани, украсени и завиткани, ќе бидат убава декорација и сладок подарок за најмладите посетители на пчеларскиот штанд, декорација на празничната трпеза и „таблета“ за смирување на кашлицата и проблемите со сувото грло.
Потребни состојки:
-една шоља мед
-пластични или дрвени стапчиња за лижавчиња
– по можност: термометар за готвење и калапи за лижавчиња
Медот се става во сад на оган и постепено се загрева до згустување и вриење. Медот се меша постојано. Ако имате термометар, температурата на вриење треба да е околу 150°C. Доколку немате термометар, капнете една капка од врелиот мед во ладна вода и ако капката мед се стегне во цврста маса тогаш медот е добро сварен и ја има потребната конзистенција. Се трга од оган и со лажица се црпе од него и се става во калапите за лижавчиња (ако ги имате) или на рамна површина која не зафаќа, врз стапчињата се истура онолку мед колку што сакаме да бидат големи лижавчињата.
Cheap Live Sex