ДОБРА ВЕСТ ЗА СИТЕ ПЧЕЛАРИ!!!-flaer pola

Одлична можност за набавка на садници на медоносни растенија

За успешно пчеларење покрај усовршената технологија на пчеларење, потребна е и добра пчелна паша. Задача и цел на секој пчелар е да го зголемува бројот на медоносни билки во регионот каде што пчелари и со тоа да ги подобрува пашните услови и значително да придонесе за зголемување на изворите со нектар и полен за пчелните семејства.

Во таа насока, градинарскиот центар Фоја на сите пчелари по најповолни цени им нуди садници од следните медоносни билки:

  • Багрем (Robinia pseudoacacia);
  • Лаванда (Lavandula angustifolia);
  • Барбула (Caryopteris од видот Summer Sorbet).

Повеќе на флаерот на градинарски центар Фоја

ДОБРА ВЕСТ ЗА СИТЕ ПЧЕЛАРИ!!!-flaer

За Горан Алексовски

Дипломиран земјоделски инженер, хоби пчелар и вљубеник во пчеларството и природата. Пчелари во околината на Скопје со неколку типови на кошници. Постојано отворен за нови знаења и сознанија од светот на пчелите.

Напиши коментар

Вашата електронска адреса нема да биде објавена.Означените полиња се задолжителни *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Погледни ги копчињата
Сокриј ги копчињата