Архива на привезоци: македонски

2015 година, пчеларско да се биде или не

2 b or not 2 b

Календарски настапи и 2015 година. Ќе биде ли оваа година, во однос на пчеларството, нешто поразлична од изминатите неколку години? По се она што се случуваше кон крајот на 2014 година и по она што го навестува почетокот на 2015 година, шансите се 50:50. А што се случуваше во залезот на 2014-та. Лошиот медобер во 2014 навести дека трошоците на ...

Повеќе »

Македонскиот мед на листата на ФЕЕДМ

honey-sweetness-jet

Европската федерација на пакувачи и дистрибутери на мед (ФЕЕДМ) го објави списокот на земји надвор од Европската Унија, од кои ќе може слободно да се увезува мед за потребите на граѓаните на ЕУ. На листата за оваа година се наоѓа и Република Македонија. Знаејќи дека ЕУ врши строг мониторинг и има поставено високи стандарди и критериуми во однос на земјите ...

Повеќе »
Погледни ги копчињата
Сокриј ги копчињата