Видео: контрола и броење на Вароа

Постојат повеќе техники и методи за контрола на заразеноста на пчелите со крлеж. Иако сите даваат задоволувачки резултати, некои од нив се скапи и бараат доста искуство, додека други се едноставни за изведување на пчеларникот, не се скапи и не бараат голема стручност и посбни вештини.

Во видеото подолу, прикажани се два едноставни начини за контрола на заразеност и броење на крлежи.

*Видеото е преведено на македонски, за активирање на преводот кликнете на CC и одберете било кој од понудените преводи (SR или  RU).

За Горан Алексовски

Дипломиран земјоделски инженер, хоби пчелар и вљубеник во пчеларството и природата. Пчелари во околината на Скопје со неколку типови на кошници. Постојано отворен за нови знаења и сознанија од светот на пчелите.