„Пчеларството е исплатлива инвестиција“ – Интервју на Македонско радио со „Пчеларство Митревски“

Во радио емисијата „Боите на Македонија“, емитувана на 21 ноември 2018 година на Првата програма на Македонското радио, гостуваше брачниот пар Марина и Марјан Митревски, реномирани пчелари и сопственици на пчеларската фарма „Пчеларство Митревски“. Во интервјуто тие говореа за нивните почетоци, за начинот на кој тие пчеларат, за локациите на нивните пчеларници, значењето на пчеларските здруженија, а на слушателите им ги наведоа и бенефитите од користењето на пчелните производи. Според пчеларскиот пар Митревски, пчеларството е инвестиција чии резултати се видливи дури после неколку години, но во секој случај доколку се работи посветено и со љубов, е исплатлива. Нивен рецепт за успех во оваа дејност е комбинацијата од напорна работа, големата љубов кон пчелите и уживање во убавините на природата.

Целото интервју можете да го најдете на видеото подолу:

За Горан Алексовски

Дипломиран земјоделски инженер, хоби пчелар и вљубеник во пчеларството и природата. Пчелари во околината на Скопје со неколку типови на кошници. Постојано отворен за нови знаења и сознанија од светот на пчелите.