Архива по месеци: декември 2015

Пчеларите влегоа во националната програма за рурален развој

Вродија плод преговорите на пчеларите со ресорното министерство. Во иднина пчеларите ќе може да ја користат Националната програма за рурален развој за набавка на опрема, сандаци и сл. Исто така има најава за намалување на ДДВ – то при набавка на потребна опрема за пчеларење. Набавка на пчеларски машини, центрифуги и останата опрема потребна за пчеларење пчеларите ќе може да ...

Повеќе »

Најава за основање на Пчеларска Федерација на Македонија

Иницијативниот Одбор за основање на Пчеларска Федерација на Македонија, најави дека на 26 декември 2015 година, во 11:00 часот во просториите на Факултетот за земјоделски науки и храна – Скопје, ќе го одржи Основачкото Собрание на новиот пчеларски субјект во Република Македонија. Иницијативниот одбор го сочинуваат повеќе пчеларски здруженија од целата држава кои функционираат на локално ниво. Одборот за основање ...

Повеќе »