Архива на привезоци: оксална киселина

Второ третирање со оксална киселина (Видео)

Овој период треба да се обрне особено внимание на вароата, бидејќи подоцна може да има сериозни последици, препорачува Раде Каранфиловски, искусен пчелар од Битола. Тој во емисијата за земјоделство „Бразди“, ги објаснува најновите препораки во однос на летното третирање на крлежот со оксална киселина. Во интервјуто ја образложи потребата за ова летно третирање, како и начинот на подготовка на растворот ...

Повеќе »

Катастрофална пчеларска сезона во Словенија

Оваа година интерната шега меѓу словенечките пчелари е онаа дека единственото што го цедеа се нивните солзи. Горка шега, но реална. Дури и повозрасните словенечки пчелари велат дека досега не се сеќаваат на вака лоша сезона. Велат дека причината лежи во лошите временски услови и малкуте сончеви денови оваа година.Изминатите пет години, просекот на изваден мед по кошница беше 32 ...

Повеќе »