Архива на привезоци: шеќер

Aктивирање на хигиенска поилка на пчеларникот

Една од главните работи во пролет е активирање на хигиенската поилка…   Да ги намамиме пчелите да ја лоцираат поилката, слетувалиштето ќе го намачкаме со разблажен мед или ќе посипеме малку шеќер. Тука ќе направам и еден мал експеримент, така што во друг сад со вода и шеќер ќе додадам и малку сол… По поставување на поилките, за половина час е пристигната првата ...

Повеќе »