Едноставна, но функционална пчеларска количка

Постојат многу комерцијални алатки и колички за преместување на кошниците во кругот на пчеларникот поради најразлични пчеларски операции. Сите пчелари, особено хобистите, не можат да си дозволат вакви скапи инвестиции. Медно.мк Ви презентира еден едноставен, но функционален тип на пчеларска количка, кој не чини многу и нема да влијае многу на пчеларскиот буџет. Евтините материјали од кои е изработена, многу малата тежина и едноставноста при манипулација се некои од предностите кои ги има оваа количка. Преку преглед на фотографиите одлучете дали овој модел на количка одговара на Вашите барања и дали треба да го имате на пчеларникот.

KOLICKA7 KOLICKA6 KOLICKA5 KOLICKA4 KOLICKA3 KOLICKA2 KOLICKA1

За Горан Алексовски

Дипломиран земјоделски инженер, хоби пчелар и вљубеник во пчеларството и природата. Пчелари во околината на Скопје со неколку типови на кошници. Постојано отворен за нови знаења и сознанија од светот на пчелите.