Одлична можност за набавка на садници на медоносни растенија

За успешно пчеларење покрај усовршената технологија на пчеларење, потребна е и добра пчелна паша. Задача и цел на секој пчелар е да го зголемува бројот на медоносни билки во регионот каде што пчелари и со тоа да ги подобрува пашните услови и значително да придонесе за зголемување на изворите со нектар и полен за пчелните семејства.

Во таа насока, градинарскиот центар Фоја на сите пчелари по најповолни цени им нуди садници од следните медоносни билки:

  • Багрем (Robinia pseudoacacia);
  • Лаванда (Lavandula angustifolia);
  • Барбула (Caryopteris од видот Summer Sorbet).

Повеќе на флаерот на градинарски центар Фоја

ДОБРА ВЕСТ ЗА СИТЕ ПЧЕЛАРИ!!!-flaer

За Горан Алексовски

Дипломиран земјоделски инженер, хоби пчелар и вљубеник во пчеларството и природата. Пчелари во околината на Скопје со неколку типови на кошници. Постојано отворен за нови знаења и сознанија од светот на пчелите.