Пчеларски теми на Студентската смотра на научни трудови

На традиционалната 6-та Студентска смотра на научни трудови, во организација на Студентскиот Парламент и Факултетот за земјоделски науки и храна при Универзитетот „св. Кирил и Методиј“ – Скопје, која ќе се одржи на 15/12/2014 година на Факултетот за земјоделски науки и храна во Скопје, покрај останатите трудови ќе бидат и презентирани неколку трудови од областа на пчеларството. Презентери на трудовите ќе бидат повеќе студенти од ФЗНХ, кои под менторство на Проф. Д-р Хрисула Кипријановска и Доц. Д-р Александар Узунов, работеа на експерименти поврзани со производство на матичен млеч, квалитетот на погачите дадени при зимска прихрана и развојот на пчелните семејства во текот на годината.

Студентската смотра на научни трудови ќе се одржи во амфитеатарот број 39, со почеток во 11.00 часот. Комплетната програма погледнете ја овде.

За Горан Алексовски

Дипломиран земјоделски инженер, хоби пчелар и вљубеник во пчеларството и природата. Пчелари во околината на Скопје со неколку типови на кошници. Постојано отворен за нови знаења и сознанија од светот на пчелите.