Козметика

Крема со мед за груба и испукана кожа

Од многу одамна се познати позитивните нутритивни и лековити ефекти кои ги има свинската маст. Во комбинација со чудесните својства кои ги има медот, се добива одлична, еколошки чиста и многу здрава крема за негување на груба, сува, испукана и оштетена кожа. Кремата се нанесува еднаш до два пати дневно, а резултатите се забележуваат за краток период. Потребни состојки: -100 ...

Повеќе »

Прополис крема за оштетена кожа

Оваа крема се препорачува за лекување на сува и испукана кожа и промени на кожата настанати од изгореници и смрзнатини. Потребни состојки: 20 ml прополис (алкохолен екстракт) 50 ml маслиново масло 10 ml масло за бебиња 30 gr чист пчелин восок Маслиновото масло се загрева во сад со дупло дно наполнет со вода. Кога ќе се загрее маслото, се додаваат ...

Повеќе »