Лекови

Инхалаторна апитерапија

Поради сè позагадениот воздух кој го дишиме, зачестени се појавите на респираторни болести, алергии, астма, белодробни воспаленија и сл. Ваквите појави, особено се изразени кај децата и повозрасната популација. Решението за елиминирање или намалување на овие респираторни потешкотии многумина го пронашле преку вдишување на воздух директно од кошниците полни со пчели. Инхалаторната апитерапија била позната уште во времето на Египќаните. ...

Повеќе »

Медена вакцина против грип

Во сезоните на грип и настинки, потребно е имунитетот да се одржи на високо ниво. Заборавете на вакцините против грип и скапите лекови. Вакцинирајте се самите со оваа „вакцина“ приготвена од здрави и проверени продукти. Потребни состојки: – 3 лажици мед – сок од 6 лимони – 1 главица лук, сецкана или пасирана – 2 лажици сецкан или пасиран ѓумбир ...

Повеќе »

Меден сируп против кашлање

Кашлицата кај децата, па и возрасните може да трае доста долго, а при тоа го исцрпува организмот и предизвикува омалаксаност. За смирување на кашлањето најчесто се купуваат сирупи, за кои се тврди дека се направени на природна база, но секогаш постои барем една состојка која не ја познаваме и чиј начин на далување за нас е непознат. Затоа најдобро е ...

Повеќе »

Aнтибиотик без лекарски рецепт

Познато е дека антибиотиците се микс од повеќе компоненти. Пред да се земе секој антибиотик, потребно е да се консултира лекар, а за да се купи истиот, потребен е лекарски рецепт. Но зошто да се земаат пилули, кога лекот го имаме во кујната или може да се купи без лекарски рецепт и да се зема без ограничувања и без следење ...

Повеќе »