Архива на привезоци: Робо пчели

Робо пчели-решение за поинаков свет?

Иднината е веќе тука. Иднина каде пчелите и биодиверзитетот се жртви на интензивната индустријализација и хемизација на земјоделство. Дали ова е и ваша визија за иднината на земјоделството? Доколку продолжи моделот на интензивно земјоделство сосема е извесно дека тоа ќе влијае и врз пчелите, што би довело до таканаречена „глобална опрашувачка криза“. Ние одлучуваме. Дали ќе има нов свет со ...

Повеќе »