Петта средба на членовите на ПЗ „Матица“-Скопје

На 04/12/2014 година, ќе се одржи петтата по ред средба на членовите на ПЗ „Матица“-Скопје. На средбата, по барање на членовите на здружението ќе се ревидира Статутот на здружението со цел да се утврдат одредените неправилности содржани во Статутот. Ќе се разгледа и постоењето и начинот на функционирање на одредени органи на здружението. По барање на членовите, ќе се разгледаат и неколку понудени верзии за избор на лого на здружението.

За Горан Алексовски

Дипломиран земјоделски инженер, хоби пчелар и вљубеник во пчеларството и природата. Пчелари во околината на Скопје со неколку типови на кошници. Постојано отворен за нови знаења и сознанија од светот на пчелите.

Еден коментар

  1. Во текот на вчерашниот ден ја добив вашата адреса од Горан. Ја отворив и ме радува што имате вака добро уредена страница. Се надевам дека во нареден период истата ќе биде доградувана и ќе обезбеди драгоцени информации за пчеларите посебно помладите (јас сум постара генерација), н без елекронски информации пчеларството веќе оди во прошлоста. Затоа на ова ќе мора да му се посветува се поголемо внимание. Во здружението каде припаѓам како редовен член го покренав ова прашање но со оглед на составот на ПЗ не наидов на подршка. Иако истото е едно од поголемите во РМ. Но без електронски информации денес не е можно да се оди напред. Мора да го имаме примерот на Србија, Хрватска и Словенија па и на Босна. Вака незнаеме што се случува кога има предавања , која тема се разгледува и многу други работи.
    Да не должам препорачувам во регулатива ставете ги правилниците кои ги има донесено Владата и Министерството за земјоделие , шумарство и водостопанство.
    Поздрав и бев среќе во текот на вчерашниот ден со информациите кои ги слушнав од ва, ви посакувам многу успеси во нареден период.