Пчеларството е доходовен бизнис-интервју на Ѓорѓи Андонов, член на MacBee, за Канал 5 телевизија

„Пчеларењето е доходовен бизнис и приходот од него е добредојден за домашниот буџет. Во Македонија има услови за производство на квалитетен мед, а бидејќи се произведува од македонската автохтона медоносна пчела Apis mellifera macedonica, овој мед е ценет и има посебна вредност. Тоа се докажа и на последниот саем на Слоу Фуд во Торино, каде македонскиот мед освои второ место“-вели Ѓорѓи Андонов, банкар, љубител на пчелите и на природата и член на MacBee, во интервјуто за Канал 5 телевизија.

Подолу погледајте го целото интервју.

Превземено од macbee.org

За Горан Алексовски

Дипломиран земјоделски инженер, хоби пчелар и вљубеник во пчеларството и природата. Пчелари во околината на Скопје со неколку типови на кошници. Постојано отворен за нови знаења и сознанија од светот на пчелите.