Архива на привезоци: алатка

Едноставна, но функционална пчеларска количка

Постојат многу комерцијални алатки и колички за преместување на кошниците во кругот на пчеларникот поради најразлични пчеларски операции. Сите пчелари, особено хобистите, не можат да си дозволат вакви скапи инвестиции. Медно.мк Ви презентира еден едноставен, но функционален тип на пчеларска количка, кој не чини многу и нема да влијае многу на пчеларскиот буџет. Евтините материјали од кои е изработена, многу ...

Повеќе »

До дното со италијанска помош

Италијанската компанија Моналдо Моналди Технологија, патентираше нова мултифункциоционална пчеларска алатка-нож. Оваа алатка овозможува пристап до најнепристапните делови од кошницата и со неа лесно може да се истругаат прополисот и содржината кои се налепени на долниот дел од кошницата. Работи на принцип на расклопување и склопување. Кога е склопен, едниот крај функционира како подигач за рамки, а другиот кој е поширок ...

Повеќе »