Архива на привезоци: стршлен

Авијација во борба против азискиот стршлен

Азискиот стршлен полека, но сигурно станува сериозна закана за пчеларството.  Властите во Францускиот регион Акитен, еден од најзагрозените области во Франција и непрофитната организација Аквинетик, работат на заеднички проект за елиминација на оваа закана. Проектот наречен Вадуду (на Свахили јазикот-мал летечки инсект) има за цел да развие посебено летало, кое контролирано и управувано од далечина, во иднина треба да биде ...

Повеќе »