Фото-едукативен курс

Мал едукативен курс, кој би требало да им користи на почетниците пчелари. Низ неколку фотографии одлично е прикажан изгледот на рамка во здраво семејство и во семејства инфицирани од најразлични патогени.

Изглед на здрава рамка, односно рамка од здраво семејство .

Изглед на рамка од семејство заболено од неколку болести (варовно легло, мешинасто легло).

Изглед на рамка од семејство заболено од варовно легло.

Изглед на рамка од семејство заболено од Американски гнилеж.

(кликнете на иконата snapshot во долниот лев агол за да почнете со разгледување на слајдовите).

За Горан Алексовски

Дипломиран земјоделски инженер, хоби пчелар и вљубеник во пчеларството и природата. Пчелари во околината на Скопје со неколку типови на кошници. Постојано отворен за нови знаења и сознанија од светот на пчелите.